Met de h van helder

De Taalfrikken zijn journalist Mandy Pijl en tekstschrijver en communicatieadviseur Tine Sman. Helder taalgebruik is hun handelsmerk. 

mandy-pijl zw-w

Mandy Pijl (Hilversum, 1975) werkt als freelance journalist voor vakbladen, publiekstijdschriften en dagbladen. Na haar studie aan de Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg ging ze aan de slag bij een regionaal dagblad, waar ze onder meer verslag deed van de lokale politiek. Haar journalistieke carrière onderbrak ze enkele jaren om in het onderwijs te werken, waar ze de didactische vaardigheden in de vingers kreeg. Die ervaring, haar liefde voor de journalistiek én taal maken van Mandy een echte taalfrik.

Tine Sman zw-wTine Sman (Wormerveer, 1951) leerde na haar studie Tekstwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam de kunst van kort en helder schrijven bij ABN AMRO. Daar werkte ze vijf jaar als redacteur en eindredacteur van een intern dagblad. In de twaalf jaar daarna was ze, in allerlei communicatiefuncties, in dienst van KPN.
Ervaring als taalfrik deed ze op door te werken als docent Spaans, door het geven van schrijfworkshops en het coachen van nieuwe collega’s. Sinds 2003 werkt Tine als zelfstandig tekstschrijver en communicatieadviseur.